'Telafide Bende Varım' programı ile öğrenciler eğlendiler

'Telafide Bende Varım' programı ile öğrenciler eğlendiler

Nizip’te 'Telafide Bende Varım' programına çeşitli okullarda derslerin yanı sıra çeşitli etkinliklerle yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Telafide Ben de Varım' programı kapsamında Nizip'te okullarda Sosyal, kültürel, sportif, öğrencilerin akademik gelişimlerine yönelik alanlar ağırlıklı dersler verilmeye başladı.

Nizip Belediyesi İlkokulu ise farklı bir etkinliğe imza attı. Nizip Belediyesi İlkokulu Türk Kızılayı Gaziantep şubesi işbirliği ile öğrencilere  Covid-19 salgını nedeniyle eğitimde yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla öğrencilere çeşitli etkinliklerle okullara motivasyonu sağlanıyor. Ayrıca Kızılay Gaziantep Şubesi gönüllüleri tarafından  yaratıcılığın ve hayallerin resmedildiği ebru sanatı, Osmanlı'ya kadar uzanan bir tarihe sahip olan ebru sanatı öğretildi. Nizip Belediyesi İlkokulu öğrencilerinin telafi eğitimine destek olmak amacıyla, Kızılay’ı anlatan hikaye, boyama kitapları, rüzgar gülü ve balon dağıtıldı. Palyonço gösterisi ise öğrencileri mutlu etti.

Nizip Belediyesi İlkokulu Müdürü Mustafa Taşkesen, telafi eğitim sürecinde öğrencilerimizin okul özlemini biraz olsun hafifletmek, pandemi nedeniyle geri kalınan derslerin telafisi ve çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemeyi amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Okul Müdürü Taşkesen, programa destek olan Gaziantep Kızılay gönüllüleri ve Nizip Radyo Televizyon Kurumuna teşekkür ediyorum dedi.