Saadet Partisi Nizip Teşkilatı 8. Olağan Kongresi Yapıldı

Saadet Partisi Nizip Teşkilatı 8. Olağan Kongresi Yapıldı

Saadet Partisi Nizip ilçe Teşkilatı 8. olağan genel kurul toplantısı Nizip Sanayi Sitesi toplantı salonunda yapıldı. Kongreye, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman’ın yanı sıra Gaziantep İl ve ilçe teşkilatları, Nizip siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve partililer katıldı.

Kongrede ilk konuşmayı Saadet Partisi Nizip ilçe Başkan Adayı Ömer Yılmaz yaparken Saadet Partisi'nin iktidar olabilmek için çalıştığını söyledi. Yılmaz, “Arkadaşlarımız gösterdiği teveccühüne teşekkür ediyorum. Milli Görüş teşkilatı içerisinde büyüdüm. Elimden geldiğince bu davaya hizmet etmiş olmanın verdiği huzur ve mutlulukla yine bu davanın bir neferi olarak çalışmaya devam etmenin sevincini yaşıyorum. Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nde makam ve mevkiinin değil davanın ve davaya yapılan hizmetin önemi vardır. Saadet Partisi olarak amacımız; Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’nın temellerini atmaktır. Bu vesileyle yeniden ilçe başkanı olarak görev yapmama vesile olan herkese gönülden teşekkür eder, yapacağımız kongremize katılan tüm davetlilere teşekkür ediyorum dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman kongrede yaptığı konuşmada “Önümüze çıkan her sorunda ısıtıp ısıtıp dış güçler demesinin hakikatte hiçbir karşılığı yoktur. Çünkü bugün 20 yıldır Türkiye’de yapılan bütün bu yanlışları dış güçler istemiştir ancak bu yanlışları dış güçlerin bizatihi Türkiye’deki taşeronları yapmıştır. Bakın 20 yılın sonunda biz hala eğitim müfredatımızı belirleyemiyorsak, müfredatımız Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından belirleniyorsa kimse kimseyi kandırmasın. Dış güçler diyorsunuz. Allah aşkına çıkın şu soruya cevap verin. Dış güçlerin istediği ve sizin yapmadığınız tek bir şey gösterin. Kürsülerde ‘Dünya beşten büyüktür’ diyorlar. Ancak bu beş tane devletin İslam coğrafyasını işgal ederken hangi işgaline ortak olmadınız?” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”
Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi’nin farklı olduğunu vurgulayarak, “Biz, bir yanlışın yerine başka bir yanlışı değil, yanlışın yerine doğruyu, kötünün yerine iyiyi, batılın yerine hakkı hâkim kılmak için çalışıyoruz. O yüzden milletimizin Saadet Partisi kadrolarına ihtiyacı vardır. Yöneticilerin aldatılmadığı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Milletimizin ‘çalıyor ama çalışıyor’ dediği bir Türkiye değil, ‘çalışıyor ama bir kuruşa tenezzül edilmiyor’ dediği bir Türkiye’yi kuracağız. Herkesin geleceğe büyük bir umutla baktığı bir Türkiye’yi birlikte kuracağız” değerlendirmesinde bulundu.
“DERDİMİZ BU ÜLKEDE FAİZSİZ BİR DÜZEN KURMAKTIR”
Ülkenin dış borcunu değil, borcun faizini dahi ödeyemez hale geldiğini dile getiren Abdülkadir Karaduman, “600 milyar dolara yakın parayı son 20 yılda götürüp faize teslim ettiler. Ve bugün gelmişler ne diyorlar. ‘Vay efendim bir nas anlayışı var. Biz nas anlayışımıza göre hareket ederiz. Faiz baz oranlarını düşürüyoruz.’ 2022 yılı bütçesinden 240 milyar lira parayı faize vereceksiniz, 2023 yılı bütçesi için faize verecekleri para 320 milyar TL. Yesinler sizin faizle mücadelenizi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık tarihinde faize en büyük hizmetleri yapan, faize en çok destek veren, insanımızı en çok faizcilere mahkûm eden iktidar işte bu AK Parti iktidarıdır. Bizim derdimiz, bizim faizle mücadelemiz, faiz baz puanını indirip diğer taraftan kaynakları faizcilere aktarmak değil, bizim derdimiz bu ülkede faizsiz bir düzen kurmaktır” diye konuştu.
Ömer Yılmaz  Başkanlığında yapılan seçimde yönetim kurulu asil ve yedek üyeler ise şöyle oluştu : Asil üyeler : Müslüm Gürdal, Mehmet Bulut, Bilal Kara. Ömer Çelik, Hasan Kocaman, Şıh Müslüm Yıldırım, Ali Koçak, Ömer Şimşek, Abdulkadir Çelik, Ali Rıza Polat, Ahmet Şimşek, Ömer Gül, Ömer Ateş, Abdullah Kendirci Yedek üyeler : Şükrü Koçak, Ömer Yıldırım, Cemal Kaya, Murat Zaman, Müslüm Demir, Hüseyin Kalender, Ömer Ceylan, Yunus Aydemir, Cengizhan Şahin, Aydın Yılmaz, İbrahim Halil Doğan, Recep Parlar, Abdullah Uysal, İbrahim Halil Tekin, Emre Kaya.