Nizip ''OSB'' ile üretim merkezi haline geliyor 

Nizip ''OSB'' ile üretim merkezi haline geliyor 

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Nizip ilçesinin sanayii, üretim ve istihdam yönünden her geçen daha da gelişip büyümekte olduğunu söyledi.

Nizip Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ciddi yatırımcıların, ciddi yatırımlarıyla büyük bir istihdam oluşturduğunu ifade eden Başkan Sarı şunları kaydetti.

"2 bin 250 dönüm alan üzerinde kurulan Nizip Organize Sanayi Bölge’mizde 92 sanayi parselimiz bulunuyor buradaki işletmelerimiz ruhsatını almış çalışan ve bir taraftan da inşaat çalışmaları devam eden tesislerimizden oluşmakta olup bunun yanında 42 adet sanayi parselinde de şuanda hafriyat ve projelendirme süreci devam ediyor. Özellikle üretime başlamış olan orta ve büyük ölçekteki sanayi işletmelerinde aralık ayı itibariyle 2 bin 500 kişi istihdam edilmektedir. Yine Nizip Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan işletmelerin üretmiş oldukları ürünler, bir taraftan yurt içindeki piyasada büyük bir alıcı kitlesiyle buluşurken bir taraftan da Rusya başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor dolayısıyla sanayimiz ciddi bir ivme kazanıyor. Bu sebeple ilçemizde üretim, istihdam ve ihracat gerçekleştiren Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Gaziantep Valimiz Davut Gül’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e, İlçe Kaymakamımız Oğuz Alp Çağlar’a, Ticaret Odamıza, müteşebbis heyetimize ve bu alanda çalışan değerli çalışanlarımızla birlikte tüm işletme yetkililerimize teşekkür ediyorum. Aratarak devam edecek olan yatırımlarla birlikte kazanan Nizip olacaktır, kazanan Gaziantep olacaktır kazanan Türkiye olacaktır’’ dedi.