Büyükşehir Meclisi’nden teröre tepki

Büyükşehir Meclisi’nden teröre tepki

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısının birinci birleşimi, Nizip’te yapıldı.

Nizip Belediyesi ev sahipliğinde Büyükşehir Belediye Başkan vekili Osman Toprak Başkanlığında Belediyenin Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıya tepki gösterildi.

Meclis toplantısı öncesinde hayatını kaybedenleri dualarla anan meclis üyeleri, yaralılara ise şifa dilediler. 

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin ortak kararıyla alınan tepki mesajını okunmasıyla devam eden toplantıda meclisteki gruplar adına mesajı okuyan AK Parti Grup sözcüsü Halil Uğur, saldırıyı yapanı, destekleyenleri ve terörün yanında olanları lanetlediklerini söyledi.

Meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler rahmetle andıklarını yaralılara ise şifa dilediğini belirten Uğur, ‘’Görüşlerimiz, düşüncelerimiz bakış açılarımız farklı olabilir. Ay Yıldızlı Bayrak altında hepimiz hep birlikte el ele vererek her türlü teröre karşı mücadelemizi vereceğiz. Kimse bizim gönül birlikteliğimizi bozamayacak. Kim hangi amaçla ya da gerekçeyle yapmış olursa olsun, sivilleri hedef alan her türlü saldırı; hukuken, siyaseten ve vicdanen terördür, Terörün her türünü meclisimizde bulunan siyasi partiler olarak lanetliyoruz’’ dedi.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ve alınan kararların oylanması ile son buldu.

Toplantı sonrasında misafirleriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, katılımlarından dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür etti.