Nizip’te kurulan modern tesiste yumurta üreteliyor

Nizip’te kurulan modern tesiste yumurta üreteliyor

Nizip ilçesi Keklik mahallesine 5 yıl önce Safir Hayvansal ve Tarımsal Gıda Ürünleri ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından kurulan modern tavuk çiftliğinde el değmeden yumurta üretimi yapılırken toplanan gübre ise değerlendiriliyor.

Sektörde 5 yıldır üretim yapan Safir Hayvansal ve Tarım, milçeye bağlı Keklik mahallesinde 100 dekarlık alanda hijyenik ve çevre dostu tavuk çiftliği kurdu.

Tavukların beslenmesi için yemlerini çiftliğinde üretip silolara depolayan Safir Hayvansal ve Tarım, üretilen yumurtaları da insan eli değmeden topluyor.
"Sadece yumurtalar kolilenirken el değiyor"

Megayum Markası ile iç piyasa da yer alan Safir Hayvansal ve Tarım İşletme Müdürü Eyup Can, üretim yaparken çiftliklerinden sağlıklı civcivleri aldıklarını, bunlar 16 haftalığa ulaştıktan sonra yumurtalık kümeslere aktardıklarını söyledi.

Tavuklara adeta bebek gibi baktıklarını belirten Can, şöyle devam etti:
"Üretim için civcivleri çiftlikten alıp buraya getiriyoruz. Özenle bakımlarını yapıyoruz. Hem civcivken hem de sonraki yaşamları boyunca maruz kalabilecekleri hastalıkları önlemek için aşılamalarına dikkat ediyoruz. Yumurta verene kadar tavuklarımıza aşılama işlemi gerçekleştiriyoruz. Tavuklara hastalık geldikten sonra tedavi etme gibi bir şansımız yok. Sadece hastalanmadan önce aşılarla tedbir alabiliyoruz. En ekonomik ve sağlıklı yol da budur."
Bunun yanı sıra tüm çiftlik günde 6 kez holder marifeti ile dezenfekte edildiğini belirtti 

Ürettikleri yumurtanın hijyenik olması amacıyla makineleşmeye önem verdiklerini dile getiren İşletme Müdürü Eyup Can, "Personelimizin, tüketicimizin ve tavukların sağlığı açısından insan eli değmeden yumurtaları makineler yardımıyla topluyoruz. Sadece yumurtalar kolilenirken el değiyor. Hayvanlarımızın gübresi de makinelerle toplanıyor..Doğaya zarar vermeyen çevre dostu bir işletmeyiz." dedi.

Safir Hayvansal ve Tarım İşletme Müdürü Eyup Can, Magayum yumurta markasının başta Nizip ve Gaziantep olmak üzere tüm iç piyasaya dağıtıldığını vatandaşlarımız ise kısa sürede markamızı tanıyarak benimsediğini ifade etti.