NİZİP’TE 19 MAYIS GENÇLİK TURNUVASI DÜZENLENDİ

NİZİP’TE 19 MAYIS GENÇLİK TURNUVASI DÜZENLENDİ
NİZİP’TE 19 MAYIS GENÇLİK TURNUVASI DÜZENLENDİ
19 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle Nizip Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluyadır Ortaokulu’nun işbirliğiyle okullarımızın katılımlarıyla Satranç turnuvası düzenlendi.
Nizip Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk ÇİÇEK turnuvadaki amacımız öğrencilerimize güzel alışkanlıklar kazandırmak, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak, onların ufkunu genişletmek, matematiksel zekâlarını daha üst seviyelere çıkartmaktır. Satranç bir oyun gibi olsa da insanların hayatlarını da düzenleyen bir oyundur. Burada yapacağınız hamleler belki ileriki yaşamımızda yapacağımız hamlelerde bize destek olacaktır. Sevgili öğrenciler; satrançtaki hamlelerin ilerdeki yaşamımızda hayat hamlesi olacağını unutmayalım. Satrancın size büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Bu turnuvalarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Öğrenicilerimizin boş zamanlarını değerlendirmek için futbol turnuvaları, basketbol turnuvaları, bunu yanında gezi programları da düzenlemeyi düşünüyoruz. Böylece çocuklarımıza yeni ufuklar kazandırmak ve onlara katkı sağlamak ve Nizipli çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için uğraşıyoruz. Bundan sonra da bu faaliyetler devam edecektir.
Şunu ifade edelim ki, bizim ülkemizin, hepimizin geleceği gençlerimizdir, çocuklarımızdır. Eğer onları iyi yetiştirebilirsek, onları donanımlı bir hale getirebilirsek, her alanda onların kapasitelerini kabiliyetlerini geliştirebilirsek unutmayalım ki ülkemiz çok daha güvenli bir geleceğe uzanacaktır. Eğer biz çocuklarımıza bu güzel alışkanlıkları huyları kazandırırsak aynı zamanda çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan, yanlış işlerden uzaklaştırmış oluruz.
Bu anlamda bu güzel etkinliği tertipleyen Gençlik Merkezi Müdürlerimize ve personellerine, Uluyatır Ortaokulu Müdürümüze ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice böyle güzel etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Her şey çocuklarımız için, yavrularımız için, gençlerimiz için. Neticede bu ülkemiz için, kendi geleceğimiz, ülkemizin geleceği, siz çocuklarımızın geleceği içindir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Katılan çocuklarımızın hepsine başarılar diliyorum. Sevgi saygılar sunuyorum" dedi.