BAŞKAN İBRAHİM AY’IN AVUKATLARINDAN KAMUOYUNA DUYURU!

BAŞKAN İBRAHİM AY’IN AVUKATLARINDAN  KAMUOYUNA DUYURU!

Ay Medya Yönetim Kurulu Başkanı  İbrahim Ay’ın tutuklanması ile ilgili olarak Avukatları  Bektaş Şarklı ve İskender Kahraman’dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada gizlilik kararı kalkan iddianamede hiç bir delil ya da bilgi belge bulunamadığı dile getirilirken, başkan İbrahim Ay’ın beraat edeceğine  inançlarının tam olduğunu söylediler. Avukatlar tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: 

“Müvekkil İbrahim Ay’ın 28/06/2022  tarihinde tutuklandığı ve yaklaşık 4,5 yıl önceki bir olayla ilgili olarak  bugün itibarıyla savcılık makamı tarafından iddianame düzenlenmiş ve  Gaziantep 4.Ağır Ceza Mahkemesince iddianame kabul edilmiş olup gizlilik kararı ortadan kalkmıştır. 

Biz İbrahim Ay’ın avukatları olarak aşağıdaki hususları kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyoruz. 

1-) Söz konusu dosyanın, 4 yıl aradan sonra  yeniden işleme alınma sebebi müşteki vekilinin , müvekkil hakkında BİZZAT 6 defa cezaevinde görüşmeleri ve ikna sonucunda  savcılığa ya da mahkemeye değil  doğrudan (!) müşteki vekiline gönderilen bir dilekçeyle  başladığı, 

2-) Soruşturma savcısının olayın faili olan kişinin ifadesinin alınmasından kısa bir süre sonra (2021 yılı Eylül ayında) o dönemdeki  Başsavcılıkça değiştirilmesi ve yeni atanan savcının ise hemen dosyada gizlilik kararı almış olması, 

3-) Gizlilik kararının alınmasından  sonra , dosyada bulunmayan HTS kayıtlarının kimden ,nasıl ,gerçek olup-olmadığı belli olmayan ve sadece müştekinin dosyaya sunduğu bir kayıtla işlem yapıldığı , 

4-) Müştekinin ifadesinden  yaklaşık 5 ay sonra müvekkil İbrahim Ay’ın 2018 yılında aynı suçtan dolayı almış olduğu TAKİPSİZLİK KARARINI da sadece müştekinin sunmuş olduğu HTS kayıtlarıyla kaldırmış olması da ,bu HTS kayıtlarının da dosyanın diğer sanığı S.O.M ile müvekkilin 11 sn.lik ofis telefonuyla (Ay Medya santrali) görüşmesini sebep göstermiş olması ,ancak S.O.M’nin aynı gün ve saatler aralığında yaklaşık 15 gazeteciyle görüşmesinin olduğu hatta bu gazete sahiplerinden 1 tanesinin de aynı gün S.O.M ile 6 defa görüşmesinin olduğu ,bu değerli gazetecinin de kamuoyunca bilinen bir isim olduğu göz önünde bulundurulduğunda kişinin HTS kaydı ile  suçlamanın ne kadar mesnetsiz olduğu aşikardır. 

Şöyle ki; 

O tarihte bir dernek başkanı olan S.O.M’nin Gaziantep Üniversitesi Bahar Şenlikleri için tüm gazeteler ve gazeteciler ile görüşme yaptığı nettir. 

Tüm bunların yanında müvekkil hakkında takipsizlik kararının kaldırılması ve akabinde tutuklanmasına konu iddia 11.sn.lik HTS kaydı  ve ortak baz bilgisi olduğu dışında iddianamede herhangi bir maddi delil ya da bilgi belge bulunmamaktadır. 

Müvekkil hakkındaki yargılama sonunda BERAAT edeceğine inancımız tam  olup, kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunarız. 12/09/2022”