Nizipliler Kahvaltıda Buluştu

Nizipliler Kahvaltıda Buluştu

Gaziantep'in baklavacılarıyla ünlü ilçesi Nizip'in İstanbul'daki temsilcileri, Nizipliler Derneği tarafından, her ay geleneksel olarak düzenlenen kahvaltıda buluşarak hasret giderdi.

Nizipliler Derneği'nin İstanbul Güngören'deki merkezi'nde düzenlenen kahvaltının organizatörlüğünü, baklava ve kadayıf sektörünün tanınmış isimlerinden, Tosun Usta lakaplı Mehmet Güneş yaptı. Etkinliğe;  Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantep Dernekleri Federasyon Başkanı Necati Göksu, Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz ve İstanbul'un çeşitli yerlerinden gelen Gaziantepliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve ardından edilen duayla başlayan kahvaltıda, Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantep Dernekleri Federasyon Başkanı Necati Göksu ve konuk federasyon başkanları söz alarak, birlik beraberliğin önemine değindi ve etkinliğe katılanları selamladı.

Konuşmaların ardından, misafirlere Gaziantep kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden nohutlu dürüm ve kavurma ikram edildi. Memleketlerine ait lezzetlerle kahvaltılarını yapan misafirler daha sonra, Tosun Usta tarafından hazırlanan lezzetli burma kadayıfların tadına baktı.

Etkinliğe katılan konuklar, kahvaltının ardından bol bol sohbet ederek hasret giderdi. Kahvaltı etkinliği, çay ikramının ardından sona erdi.
Bu arada, keyifli etkinliğe ev sahipliği yapan Kadayıf Üreticisi Mehmet Güneş (Tosun Usta), Kasım ayında düzenlenecek olan İTO 72. Meslek Komitesi seçiminde aday olacağını belirterek, kahvaltıya katılan meslektaşlarından destek istedi.