Geri dönüşümle eskiler yenileniyor

Geri dönüşümle eskiler yenileniyor

Çevreci ve kent estetiğini ön planda tutarak birçok projeyi vatandaşlara sunan Nizip Belediyesi,  geri dönüşümde kullanılabilecek malzemelere atölyelerinde hayat vermeyi sürdürüyor. 

Daha önce ekmek kutusu ve bunun yanında seçim sandıklarından kedi evi yapan Nizip Belediyesi’nin usta elleri, çürümeye yüz tutmuş ve kullanılmayacak halde bulunan bankları, kendi imkan ve gayretleriyle yenileyerek yeniden kullanabilecek hale getiriyorlar.

Devam eden çalışmaları yerinde görmek ve incelemek üzere Dış Birimler Koordinasyon Merkezindeki Geri Dönüşüm Atölyesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Sarı, faaliyetlerle ilgili bilgi alarak personellerine kolaylıklar diledi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Sarı, Nizip'i daha da güzelleştirmek için çalışmaya ve kendi imkanlarıyla üretim yapmaya devam ediyoruz diyerek şunları konuştu.

 ‘’Kurulduğu günden bu yana israfı önlemek adına yapılan çalışmalar kapsamında ekmek kutusu ve bunun yanında seçim sandıklarından kedi evi yapılan geri dönüşüm atölyemizde okul masa ve sıralarının yanı sıra kullanılmayacak halde bulunan banklarda gerekli tadilat sonrasında yeniden kullanabilecek hale getiriliyor. Bizim buradaki amacımız sıfır atıkla gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. İşte bu sebeple kurduğumuz geri dönüşüm atölyesinde üretimlerimize ara vermeden devam ederek bir yandan çevreyi koruyor diğer yandan da tasarruf ediyoruz’’ şeklinde konuştu.