Gençlik Haftası Nedeniyle İlçemizde Liseler Arası Mangala Turnuvası Düzenlendi

Gençlik Haftası Nedeniyle İlçemizde Liseler Arası Mangala Turnuvası Düzenlendi
Gençlik Haftası Nedeniyle İlçemizde Liseler Arası Mangala Turnuvası Düzenlendi

Nizip Gençlik Merkezinde liseler arası mangala turnuvası düzenlendi. 

Nizip Gençlik Merkezi Müdürü ve Turnuva koordinatörü Metin Demez, turnuvayı düzenlemekteki amacımız, kendi kültürümüzden gelen bir değere sahip çıkmak olduğu gibi gençlerimizin zekâ ve strateji becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak ve öğrencileri bilgisayar, telefon, tablet başından kaldırıp gerçek dünyaya adapte etmektir. 

Turnuvanın ödül töreninde konuşan Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş’de “Bu oyunların kaybedeni yoktur. Her bir öğrenci bu oyunları kazanarak başlıyor ve kazanarak bitiriyor. Dedi.
Turnuva ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Çiçek, “Bugün Nizip genelinde gençlerimizin katılımlarıyla bu güzel bir müsabakaya şahitlik etmekteyiz. Geleneksel oyunlarımızı akıl zekâ türündeki güzel oyunları çocuklarımıza sunmaktan onların üstün yeteneklerine şahit olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitimin bir parçası olan bu oyunları gençlerimizin dünyalarına, rüyalarına, hülyalarına taşımamız gerekiyor.” dedi.

Akıl ve zeka oyunlarının gençlrimizin zihinsel gelişiminde ki rolüne de değinen Çiçek, “Oyunlar akademik anlamda da gençlerimize müthiş bir destek olacaktır. Burada başarılı veya başarısız olmak hiç önemli değil. Önemli olan bu güzel ve kıymetli oyunları öğrencilerimizin dünyasına taşımaktır. Çünkü biliyoruz ki bu oyunlar çocuklarımızın akademik başarısına da olumlu katkı sağlamaktadır. Seneye çok daha geniş bir alanda ve işini çok daha ileriye taşıyan öğrencilerimizle ve oyunlara destek verecek öğretmenlerimizin de katkısıyla Nizip’te bunu çok daha öteye taşıyacağız.” dedi.

Nizip Gençlik Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Nizip genelinde faaliyet gösteren liselerden 132 öğrencinin katıldığı turnuva, öğrencilerin kaynaşması için de bir fırsat oldu. "Centilmenlik ve saygı" düsturuyla gerçekleştirilen turnuva oldukça çekişmeli geçti. 

Turnuva sonunda gençlerimize ödülleri verilerek turnuvaya katkı sağlayan okullarımıza, yöneticilerimize, görev alan hakem arkadaşlarımıza  teşekkür ederim dedi.