Zabıta Ekipleri denetimde 

Zabıta Ekipleri denetimde 

Halkın güvenli ve kaliteli bir hizmet almasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen sıkı denetimlerde zabıta müdürlüğü ekipleri birçok başlıkta kontroller gerçekleştirdi. İş yerlerinde başta temizlik olmak üzere birçok kalemde incelemeler yapan zabıta müdürlüğü ekipleri, iş yeri sahiplerine gerekli bilgilendirme ve uyarılarda bulundu. 

Denetimler kapsamında zincir ve yerel marketlerdeki un, sıvı yağ, peynir, makarna, sebze ve meyve gibi temel gıda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarını inceleyen ekipler, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakarak rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması yaptı.

Marketlerin yanı sıra fırınlarda da kontrol yapan zabıta ekipleri, imalathanede sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı, hijyen ve ekmek gramajı ile fiyat karşılaştırması konularında denetimlerini sürdürdü.

Lokantalardaki denetimlerde de genel hijyen şartlarını da inceleyen ekipler, iş yerlerinin ruhsat kontrolleri ile ürünlerin muhafaza şartlarını da inceledi.

Kaldırım işgallerinin önüne geçmek için de denetim yapan ekipler, kaldırımlarda ürünlerini sergileyerek, yayaların kullanım alanını daraltan işletme sahiplerine uyarılarda bulundu.

Yetkililer, denetimlerin devam edeceğini belirtti.