Vatandaşlardan “22/A Mağduriyetine” Tepkiler Sürüyor

Vatandaşlardan “22/A Mağduriyetine” Tepkiler Sürüyor

Vatandaşlardan “22/A Mağduriyetine” Tepkiler Sürüyor

Nizip ilçesinde bazı kırsal mahallelerde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından başlatılan 22/A düzeltme çalışmalarını yürüten taşeron firmanın oluşturduğu mağduriyetlere vatandaşlardan tepkiler devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından bazı kırsal mahallelerde başlatılan 22/A Kanun Maddeli Düzeltme Çalışmalarını yürütmek üzere ihaleyi alan taşeron firmanın sahada çalışma yapmayarak sadece uydu görüntülerini temel alarak çalışma yapmasıyla oluşturduğu mağduriyete tepki Nizip Zeytinciler Derneği Başkanı Devlet Yalçın tarafından gelmişti. Aynı mağduriyeti yaşayan Adaklı Mahallesi Muhtarı Mustafa Taşçı da mağduriyetini dile getirdi.

Muhtar Taşçı, Adaklı Mahallesi sınırlarında bulunan arazisinde ve mahalle sakinlerinin arazilerinde oluşan hataları düzelmek adına 22/A çalışmalarına başvurduklarını ancak taşeron firmanın yaşadıkları mağduriyeti gidermediklerini; tapularında yeniden hataların oluştuğunu belirterek yaşadıkları mağduriyet karşısında yetkililerden yardım istedi. Muhtar Taşçı, açıklamalarında: “Adaklı Mahallesinde mülkiyeti adıma kayıtlı arazimde ve yine mahalle sakinlerinin arazilerinde zamanında oluşan tapu hatalarını düzeltmek adına Tapu ve Kadastro müdürlüğü tarafından başlatılan 22/A çalışmalarına başvuru yaptık. Ancak çalışmaları yürütmek üzere ihaleyi alan taşeron firma arazilerde hiçbir çalışma yapmadı. Bizlere söyledikleri ise ellerinde uydu ve uçak görüntülerinin olduğu oraya göre çalışmaları yürütecekleri oldu. Halbuki arazilerimizde kullandığımız alan ile tapudaki alan birbirine uymamaktadır. Uydudan da bu durumun çözülebileceğine inanmamaktayız. Böylelikle de mağduriyetimiz devam edecektir. Konuyla ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne dilekçe ile itirazda bulunduk. Bize dönüşlerini en kısa zamanda bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Vatandaşlardan gelen tepkilerden sonra arazilerde uygulanan düzeltme çalışmalarıyla ilgili yetkililerin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.