NTB ANTEP FISTIĞININ ÖNEMİ VE FONKSİYONEL ÜRÜN OLARAK İŞLENMESİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

NTB ANTEP FISTIĞININ ÖNEMİ VE FONKSİYONEL ÜRÜN OLARAK İŞLENMESİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) iş birliğinde ‘Antep Fıstığının Önemi ve Fonksiyonel Ürün Olarak İşlenmesi Çalıştayı’, sektörün öncü isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Antep fıstığı endüstrisinin geleceğini sektör paydaşlarıyla birlikte şekillendirmeyi amaçlayan çalıştayda, ‘Antep Fıstığı Üretimi, İşleme Sanayi Sorunları ve Katma Değerli Ürünler, Antep Fıstığı Üretiminde Yeni ve Yerli Araştırma Sonuçları ile Gelecek Trendleri’, alanın öncü isimleri tarafından ele alındı.  

Gaziantep’te bir otelde düzenlenen toplantıya, Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Nizip Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Polat, TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, AntepFıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Nevzat Aslan, Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, TOBB Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, sektör temsilcileri, Antep fıstığı yetiştiricileri ve işletmeler katıldı.  
Çalıştayda, TÜGİP Gıda Sanayi Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala, “TÜGİP, Türkiye Gıda Sektörünün İnovasyon Süreçlerinde Yeni Bir Yaklaşım”, Antep Fıstığı Araştırma Enstitü Müdürü Nevzat Aslan, ‘Antep Fıstığı Üretiminde Yeni ve Yerli Araştırma Sonuçları’, TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Araştırmacısı Dr. Ceyda Pembeci Kodolbaş, ‘Antep Fıstığı Değer Zincirinde  Aflotoksinle Mücadele’, Sürdürülebilirlik ve Dış Ticaret Uzmanı  Dr.Meral Gündüz ise ‘Yeşil Mutabakatın Sektör İçin Önemi‘ konu başlıklarıyla konuşmalar gerçekleştirdi.  
Çalıştayın son bölümünde ise Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın yaptığı ‘Antep Fıstığı Üretimi, İşleme Sanayi sorunları ve Katma Değerli Ürünler ‘paneli gerçekleştirildi.