Meclis 4 Temmuz'da toplanıyor! Memur ve memur emeklilerinin beklediği düzenleme için geri sayım başladı

Meclis 4 Temmuz'da toplanıyor! Memur ve memur emeklilerinin beklediği düzenleme için geri sayım başladı
Meclis 4 Temmuz'da toplanıyor! Memur ve memur emeklilerinin beklediği düzenleme için geri sayım başladı

Meclis, 9 günlük bayram molasının ardından 4 Temmuz'da mesaisine tekrar başlıyor. Memur ve emeklilerinin dört gözle beklediği maaş zamlarına yönelik düzenlemenin bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bayram tatili nedeniyle ara verdiği mesaisine 4 Temmuz'da yeniden başlayacak. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Meclis'e sunulacak zam teklifinde... Düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurların maaşlarına derece, kademe, unvan ve mesleki kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Enflasyon farkına refah payı da eklenerek oranlar belirlenecek. Memur zamları, memur emeklilerini de doğrudan etkileyecek.

AK Partili kurmaylar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları da taslak üzerinde çalıştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla teklife son şekli verilecek.

Kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasına ilişkin bir yıl daha uzatılmasını içeren düzenleme de bu torba teklifte yer alacak. Düzenleme, Meclis'e sunulmasının ardından hızla komisyon gündemine getirilecek. Meclis Genel Kurulu da çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

Balıkçıların sorunları ile ilgili araştırma komisyonu kurulacak, bazı uluslararası sözleşmeler ele alınacak. Meclis'te bu hafta liderler de grup kürsülerinde olacak. Salı ve Çarşamba günü bayram sonrası mesajlarını milletvekillerine aktaracak.

Hükümetin Meclis'in açılmaya başlamasıyla gündemindeki en önemli konular arasında Anayasa değişikliği de bulunuyor. Anayasa değişikliğinin maddeleri içinde başörtü konusu ve aileye ilişkin düzenlemeler olacak. Muhalefet ile anlaşılması durumunda ise çok daha kapsamlı değişikliklerin gündeme gelmesi bekleniyor.