7’inci Tematik Kış Kampları Gaziantep’te

7’inci Tematik Kış Kampları Gaziantep’te
7’inci Tematik Kış Kampları Gaziantep’te

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Gaziantep’te düzenlenen 7’inci Tematik Kış Kampları kapsamında “Gastronomi ve Seyri Antep Gençlik Kampı açılışı düzenlendi.

Düzenlenen kampa Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, gastronomi şefleri ve öğrenciler de yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'nce Gaziantep'te düzenlenen gençlik kampına 80 gastronomi bölümü öğrencisinin katıldı. Türkiye’nin tanınmış şefleri ile workshop'lar ve yemek söyleşileri yapılacağı 4 gün boyunca sürecek kamp döneminin açılış programında konuşan Bakan Kasapoğlu, “Türkiye’nin en yeni gençlik mekanlarından birindeyiz. Her yönüyle mükemmel bir gençlik kampındayız. Ülkemizin dört bir yanından gelecek gençlerimizi bağrına basacak bu kampın gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu kamp gençlerimiz için çok verimli ve keyifli olacak. Biliyorsunuz biz hep katılımcı ruhtan bahsediyoruz. İşte o katılımcı ruhun öznesi gençler, gençlerin fikirleri, onların ilgisi talebi, ihtiyacı ve biz de yine aynı doğrultuda gençlerimizle birlikte bu çalışmaları hem içerik olarak hem nicelik olarak güçlendireceğiz ve bu çıtayı birlikte yükselteceğiz” sözlerini kaydetti.

Arkeolojiden güzel sanatlara, spordan siyasete, diplomasiden gastronomiye kadar 15 tema ile 15 şehirde kamplar düzenlendiğini söyleyen Bakan Kasapoğlu, kampın keyifli olacağına inandığını belirtti.

Dünyanın en güçlü yurt altyapısına sahibiz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bakanlık olarak dünyanın en güçlü yurt altyapısına sahibiz. 800 yurt, 850 bin yatak kapasitesi. Dünyada eşi benzeri olmayan altyapı, network ve bu bağlamda çok zengin bir hizmettir" dedi.

“Barınma değil yaşam alanı”

Kasapoğlu özellikle kamplarımız, gençlik merkezlerimiz, spor tesislerimiz; bakanlık olarak her geçen gün birer gurur tablosu olarak insanlığın, ülkemizin, halkımızın her daim hizmetinde tesisler olarak yoluna devam ediyor. Özellikle yurtlarımızın, gençlerimiz için sadece birer barınma mekanı değil birer yaşam alanı olması bizim en önemli gündemimiz’’ diye konuştu.

Çölyak hastası olan öğrenciler için hassasiyetlere dikkat edilecek

Bakan Kasapoğlu, yurtlarda kalan çölyak hastası gençler için hassasiyetlerine uygun olarak gıda çalışması başlattıklarını ve güzel dönüşler aldıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, "Biz her daim yanınızda olacağız. Nasıl bugüne kadar yanınızda olduysak bundan sonra da sizlerin taleplerine, ihtiyaçlarına göre birlikte olacağız. Yeter ki bu iletişimi devam ettirelim. Gönül bağımızı güçlendirelim. Gönül bağı olduktan sonra gerisi teferruattır. Sizlerle aramıza hiçbir bariyer giremeyecek. Bakanlık olarak sizlerin yanında, sizlerin arkadaşı olarak var olamaya devam edeceğiz’’ dedi.

Öte yandan kampta, Türkiye’nin tanınmış şefleri ile Bakan Kasapoğlu, yemek yaptı.