Nizip’te 7 muhalefet partisi bir araya geldi

Nizip’te 7 muhalefet partisi bir araya geldi

CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi ilçe Başkanları bir araya geldi.

Toplantıda Gelecek Partisi Nizip İlçe Başkanı Mehmet Danaoğlu’nun daveti üzerinde ikinci bahar et lokantasında gerçekleşti. Ulusal ve yerel basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını Gelecek Partisi Nizip İlçe Başkanı Mehmet Danaoğlu, yaptı. Danaoğlu, Tek adam rejimi ekonomik ve siyasi krizleri çözemeyeceğini belirterek dolar kurunun yükselmesi, günübirlik yapılan zamların vatandaşı içinden çıkamayacağı ekonomik geçim sıkıntısına neden olduğunu söyledi.

 

Toplantıda CHP Nizip Sorumlu İlçe Başkanı Haluk Kahraman, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mehmet Danaoğlu, DEVA Partisi Nizip İlçe Başkanı Ömer Kılıçparlar, Saadet Partisi Nizip İlçe Başkanı Müslüm Bulanık, Demokrat Parti Nizip İlçe Başkanı Mustafa İnal, Yeniden Refah Partisi Nizip İlçe Başkanı Mustafa Bilici, Anavatan Partisi Nizip ilçe Başkanı Hasan Tosun, Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini ve vatandaşın inim inim inlediğini ifade ederek "Türkiye'nin kuvvetler ayrılığının olduğu gerçek bir anayasa ve demokrasiye dönmesi lazım. Bu ülke böyle gitmez" ifadelerini kullandılar.

Vatandaşların mevcut hükümet sistemiyle yönetilmeye bir gün dahi dayanacak gücünün kalmadığını belirten İlçe Başkanları, "Tek adam rejimi, ekonomi başta olmak üzere eğitimde, çiftçide, emeklide üniversite öğrencilerin yaşam şartları ve dış ilişkiler olmak üzere akla gelebilecek her konuda inanılmaz derecede büyük bir yoksulluk, ümitsizlik ve güvensizlik yarattı" diye konuştular.

Yapılan toplantıda ilçe başkanlarının bir araya gelmesinin ittifak olmadığı belirterek bu tür toplantıların belli zaman dilimlerinde sürekli yapılacağını vurguladılar.