Nizip Belediyesinden kiracısı olan esnafa kira indirimi

Nizip Belediyesinden kiracısı olan esnafa kira indirimi

Nizip Belediyesi, yeni tip koronovirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan iş yerlerindeki kira bedellerinde %50 indirim yapılmasına karar verdi.

Alınan karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Belediye mülklerinde kiracı olup iş yerleri kapanan veya faaliyetlerinde azalma meydana gelen işyerleri ile ilgili önemli kararlar aldıklarını söyledi.

Pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde azalma meydana gelen işyerlerinden tahsil edilecek olan bedellerin yüzde 50 indirimli tahsil edilmesi yönünde karar aldıklarını ifade eden Başkan Sarı, şunları kaydetti.

‘’Nizip Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Belediyemizde kayıtlı bulunan ve faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunmayan kiracılara yapılacak olan uygulanmanın değerlendirilmesi talebini görüştük. Görüşmenin sonucunda Nizip Belediyesi’ne ait iş yerlerinde kiracı konumunda olan ve pandemi nedeni ile faaliyetleri durdurulmuş, kısıtlanmış işletmeler ile olumsuz şartlardan etkilenerek ekonomik kayıplara uğramış olan bütün işletmelerin, Şubat 2021 tarihinden, Haziran 2021 ayı dahil 5 ay uygulanmak üzere kira bedellerinde %50 indirim yapılmasına karar verildi. Belediye olarak salgın nedeniyle işleri bozulan ya da iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafımızın yanındayız. İnşallah bu zorlu salgın sürecini biran önce atlatırız” dedi.