Barak Türküleri Eşliğinde Davul’lu Zurnalı Çeyiz

Barak Türküleri Eşliğinde Davul’lu Zurnalı Çeyiz

Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem İlçe Başkanı Yahya Yılmaz’ın oğlu Cumali Yılmaz ile Ali Bakır’ın kızı Tutku Bakır düğün töreni öncesi olan çeyiz geleneği davullarla zurnalarla barak türküleri eşliğinde Nizip ilçesine bağlı kersentaş köyünde yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem İlçe Başkanı Yahya Yılmaz, misafirlerini davullarla zurnalarla karşıladı. Barak kültürüne uygun şekilde yapılan programda yöresel kıyafetin giyildiği çeyizde davul ve zurna eşliğinde barak türküleri okundu. 
Yüzyıllardır devam eden bu gelenekte ev sahibi Yahya Yılmaz, misafirleri ile tek tek ilgilendi. Yapılan çeyiz proramı sonrası misafirlere yemek ikramında bulunuldu.Program sonrası Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem İlçe Başkanı Yahya Yılmaz, kendilerini onure ederek çeyizlerine uzaktan ve yakından katılan tüm misafirlerine teşekkür etti. Yılmaz, Genç çiftlerin kına töreninin 22 Ekim 2022 Cumartesi günü saat : 19:00 – 22:00 arası, düğün törenin ise 23 Ekim Pazar günü saat 14:00 – 17:00 arası Karkamış yolu üzerinde bulunan Altaş Düğün Salonunda yapılacağını belirterek tüm tüm dost ve arkadaşlarını davet etti.